‘‘ Kom en ontdek onze selectie van aardse favorieten van de bestemming Serre-Ponçon
Demoiselles coiffées_01.08.2019-09

Sprook jesachtige schoorstenen

Le-Sauze-du-Lac | Serre-Ponçon

Bizarre kolommen van aarde die een grotere rots ondersteunen, gecreëerd door erosie. Er loopt een voetpad langs met informatieborden. (1 uur heen en terug)

Pic de Morgon ©LeNaturographe / Serre-Ponçon

♡ Le Pic de Morgon

Crots | Serre-Ponçon

Onmisbare wandeling met het mooiste uitzicht op het stuwmeer en de vallei. Onderweg naar de top komt u langs het Cirque du Morgon (“het Circus”): een klein meer, rijke fauna en flora. De beloning op de top van de berg (2324m) is het uitzicht van 360° op het meer van Serre Poncon en de toppen van het nationaal Park Les Ecrins.

Chapelle Mont Guillaume

♡ Le Mont Guillaume

Embrun | Serre-Ponçon

Iconische top (2552m), waar de Zweedse luitenant Widman op 12 februari 1897 als eerste met ski’s de Franse Alpen beklom. Berg onderhounden door het priors van St Guillaume dat hem vieren op de 2e zondag van juli.

lac de Serre-Ponçon depuis la Pousterle

♡ Le Parc national des Écrins

De toppen van de bergen van Serre Ponçon raken de lat van de 3000m, terwijl hun wortels in het water staan. De fauna en flora zijn erg gevarieerd, en er zijn overal natuurlijke bezienswaardigheden, zoals de waterval la Cascade de la Pisse in Chateauroux-Les-Alpes.

www.ecrins-parcnational.fr.

 

 

HC-hêtraiePontis (1)

♡ La Hêtraie

Pontis | Serre-Ponçon

Een betoverend bos dat zich als een oase van rust ontvouwt aan de voet van de Pic de Morgon, met uitzicht op het stuwmeer.

metamorphose-Antoine-Milian

♡ Parcours des fées

Crévoux (La Chalp) | Serre-Ponçon

Wandelroute met onderweg gevarieerde moderne kunstwerken, innovatief en poëtisch zijn de sleutelwoorden! Dat alles omringd door ongerepte natuur. (van juli tot en met september)

♡ Onze zomer

Réallon | Serre-Ponçon

Gelegen tussen het stuwmeer en het Parc national des Ecrins, is dit de perfecte bestemming om in de winter met de hele familie te gaan skiën. In de zomer kunt u kiezen voor een panoramisch uitzicht vanuit de stoeltjeslift, of voor uitdagende fietsroutes voor moutainbikers. Het gehucht les Gourniers biedt veel wandelmogelijkheden.

Crévoux | Serre-Ponçon

In de winter is dit het paradijs voor elke freerider, midden in het Parpaillon-gebergte. In de zomer kunt u via de Col de Parpaillon (2988m) naar de Ubaye Vallei fietsen, wandelen of rijden. In Crévoux kunt u rekenen op rust, natuur en authenticiteit

Fietspark Les Orres | Serre-Ponçon

Gelegen tussen 1600m en 2600m, 14 downhill-pistes van 4 verschillende niveaus, 4 enduro-routes en een slope-style zone: hier gaat het hart van iedere moutainbiker harder van kloppen! Meer informatie op de website

©Norman.Lancelot8
chaussures rando

 Pelgrimsroute naar santiago de compostella

Via Alta

Over het wandelpad GR653D kunnen pelgrims en wandelaars van Montgenèvre naar Arles lopen, de verbinding tussen Rome en Santiago de Compostella. Een gevarieerde route tussen rivieren en bergen.

 

Marmotte

HONING : GOUD UIT DE ALPEN

De vele imkers rond het meer profiteren van een zeer rijke flora en voldoende zonneschijn, die een gevarieerde honing productie garanderen. Houdt u niet zo van zoetigheid? Probeer dan de kaas, de wijn, of de génépi !

DE MARMOT

Deze mascotte van de bergen leeft tussen 800m en 3000m hoog, en is gemakkelijk te herkennen door zijn karakteristieke geluid. De kans is groot dat u er een tegenkomt tijdens een wandeling in de bergen! (beste periode: van april tot oktober). Om ze van dichtbij te bekijken kunt u terecht in het DierenPark van Serre Ponçon (“Le Parc Animalier”), samen met andere soorten zoals gemzen, herten en de steenarend !

Miel