‘‘ Kom en ontdek onze selectie erfgoedfavorieten van de bestemming Serre-Ponçon
cathédrale Notre Dame ©Ot_Serre-Ponçon

Kathedraal notre Dame du Real 

Embrun | Serre-Ponçon

Gebouwd tussen 1170 en 1220, en een van de belangrijkste religieuze monumenten van de Franse Alpen. Let vooral op de piramidevormige klokkentoren, de grote orgels (geschonken door Lodewijk de zestiende), en de schat van Saint Anne kapel.

©Mairie Baratier

Acheologische site : clapier des Monges

Baratier | Serre-Ponçon

Tas de pierres des Moines (en patois local)

Dankzij archeologische opgravingen in de jaren 2000 zijn de overblijfselen van een Gallo-Romeinse Villa blootgelegd (een oppervlak van ongeveer 200 vierkante meter), waarschijnlijk van 400 jaar voor Christus ! Deze plek is uniek in de Zuidelijke Alpen.

 

Abbaye Boscodon / Serre-Ponçon

Abdij van de Boscodon centrum van twintigste eeuw

Crots | Serre-Ponçon

Een romanschrijvende abdij. Een uitzonderlijke natuurlijke omgeving.
Een museum gewijd aan de geschiedenis en kunst van het bouwen in de middeleeuwen

©Crots

♡  Vleeswaren Museum

Crots | Serre-Ponçon

Laat u mee slepen door het verhaal van de slagers die een eeuw geleden vertrokken naar Marseille, en hoe hun vakkennis de mediterraanse stad heeft beïnvloed. Geniet van de gezelligheid !

SONY DSC
Coeur patrimoine 3. Eglise St Florent

Kerk St-Florent

Savines-le-Lac | Serre-Ponçon

Deze kerk is herbouwd in 1961, met een knipoog naar het meer: in zijn driehoekige vorm herkent u vast de boeg van een boot. De architect aan de oorsprong van de lijnen, de materialen en de kleurrijke glas-in-loodramen is Achille de Panaskhet.

 

©Savines Le Lac

Cultuur centrum van de twintigste eeuw (CIAP)

Savines-le-Lac | Serre-Ponçon

In het Interpretatiecentrum vindt u alle informatie over het erfgoed van de twintigste eeuw van Serre Poncon. Ontdek de moderne architectuur die kenmerkend is voor dit gebied, met bijvoorbeeld de oprichting van skigebieden, de bouw van de stuwdam en de reconstructie van Savines-le-Lac. Ongepubliceerde documenten bewijzen de betrokkenheid van grote architecten zoals Achille de Panaskhet, Jean Prouvé en le Corbusier…

©Raymond Angeloni

♡ Kerk St-Victor

Chorges | Serre-Ponçon

Gebouwd tijdens de twaalfde eeuw door de monniken van St -Victor, en sinds 1862 een Nationaal Historisch Monument. Het organiseerde de eerste afdelingsvergadering van 4 tot 15 juli 1790 om het departement Hautes-Alpes te vormen.

©Le Naturographe

♡ Fort van Réallon

Réallon | Serre-Ponçon

Na een korte wandeling van ongeveer een half uur bereikt u een onvermoede plateau, van waaruit het fort uit de twaalfde eeuw heerste over de vallei. Het zicht reikt van de top van de Barle naar het stuwmeer.

Puy-St-Eusèbe-30.07.2019-01_LIGHT

Pittoreske dorpjes

Puy Sanières, Puy St Eusèbe, St Sauveur | Serre-Ponçon

Alle dorpen zijn vol met pittoreske kerken en andere erfgoedschatten, zoals het dorp Puy Sanieres en zijn broodoven waar de bakker nog steeds het ouderwetse brood, Puy St-Eusebe en het glas in lood van zijn kerk gemaakt door zijn St Sauveur en zijn opmerkelijke muurschilderingen in de kerk …