‘‘ Kom en ontdek onze selectie iconische waterfavorieten van het meer van Serre-Ponçon
Chapelle Saint Michel ©hélène photographie / Serre-Ponçon

♡ Kapel St-Michel

Prunières | Serre-Ponçon

Deze kapel is het embleem van Serre Ponçon, en bevindt zich op een klein eilandje midden in het meer.

Barrage de SerrePonçon

♡ Dam van het meer Serre-Ponçon

Rousset | Serre-Ponçon

Grootste dam van Europa (gemaakt van grond). Het meer is een belangrijke energiebron, en een gigantische watertank voor de landbouw in la Provence, en ondertussen ook nog eens een plek waar je erg veel plezier kunt hebben! Wil je meer over de dam en het stuwmeer weten? Ga dan naar het museum le Muséoscope du Lac, of naar het Maison de l’Eau et des Energies van EDF (Électricité de France).

HC-PontChanteloube

♡ Brug van Chanteloube

Chorges | Serre-Ponçon

Eén van de resten van de spoorlijn die Grenoble moest verbinden met Barcelonette. Het project kwam na vier jaar in 1934 tot stilstand. Bij laag water komt de brug in zijn geheel boven water, en kunt u er gerust over wandelen of fietsen.

HC-LacStApo

♡ Bergmeer

St-Apollinaire | Serre-Ponçon

Rustig hooggelegen meertje, met een adembenemend uitzicht op de Pic du Morgon. Dé ideale plek voor sportvissen (vangen en terugzetten is een must!), relaxed picknicken, zwemmen en ontspannen

coeur eau 5. Aquaviva

Aquaviva

Embrun | Serre-Ponçon

Bent u een echte baantjes-freak of wilt u liever relaxed zonnen terwijl de kinderen gillend van de glijbaan gaan? Het kan allemaal in het zwembad Aqua Viva van Serre Ponçon, gelegen in Embrun. Er zijn twee baden, een waterspeeltuin, en ruim plek om te genieten van de zon.

edf

Mangrovemoeras van Serre-Ponçon

Baratier | Serre-Ponçon

De steigers door het “mangrovemoeras” aan het noordelijke uiteinde van het meer zijn een echte aanrader voor wie houdt van trekvogels!

dav
Lac Siguret5

Siguret meer

Saint-André d’Embrun | Serre-Ponçon

Klein meer met een rijke fauna en flora, met verschillende zeldzame en beschermde soorten. Perfect om te picknicken, wandelen, of vissen. Het uitzicht over de hele vallei is zeker de moeite waard.

Het gat van de Durance

Châteauroux-les-Alpes | Serre-Ponçon

Bijna iedereen in de watersport heeft er wel eens over gehoord: het gat van de Durance is tegenwoordig internationaal bekend als de ideale plek voor freestylers. Leuk weetje: Elk jaar begin juni varen de Radeliers de la Durance de rivier af, op ouderwetse vlotten, als reconstructie van het verleden.