‘‘ Zijn rijke fauna en zijn gevarieerde plaatsen: het meer van Serre-Ponçon, rivieren / stromen, hoogtemeren, kunnen geschikt zijn voor een publiek variërend van beginnende vissers tot echte liefhebbers.
vlcsnap-2019-05-09-12h04m06s522

Het meer Serre-Ponçon en het meer Embrun zijn beroemd om te vissen. Vissers zijn ook de meest toegewijde zeilers en aarzelen niet om hun boot midden in de winter te lanceren om te gaan vissen op witvis, een vis die specifiek is voor grote bergmeren. Serre-Ponçon is vooral beroemd om zijn snoek en meerforel, je vindt er ook baars, karper en andere witvis.

Vissen is het hele jaar door toegestaan ​​op het meer met specifieke voorschriften voor roofdieren, nachtvissen op karpers of slepend vissen. De rivieren die het meer voeden, bevinden zich allemaal in de 1e categorie (voornamelijk bevolkt met forel), geopend van maart tot de eerste zondag van oktober. Dit is een voordeel van de Hautes-Alpes, in feite sluit in de andere Franse departementen de 1e categorie half september, dus je hebt 15 extra dagen forelvissen in de Hautes-Alpes! Een ander voordeel is dat de monding van de Durance in het meer een « no-kill » viscursus biedt die het hele jaar door gebruikt kan worden !

Andere diensten voor beoefenaars: een handi-visponton aan het Embrun-meer, de vissershut in Les Eygoires in Savines-le-Lac, een gemeente met het label Station Pêche (naast een bootlancering): plaats van informatie en meerdere visserijactiviteiten . Sinds 2018 is het meer van Serre-Ponçon bekroond met het passieparcourslabel van de nationale federatie FNPF en de vissersfederatie van de Hautes-Alpes dankzij zijn vele diensten en zijn uitzonderlijke locatie met een grote diversiteit aan vis.

  • Vind alle details van vissen in het meer van Serre-Ponçon op de website van Visserijfederatie Hautes-Alpes.
  • Vind de kaart van vissen in de Hautes-Alpes op de aanvraag « Géopêche ».
  • Leer, perfectioneer uw vissen met onze Visgids